התקנת מנדף במסעדה הוא דבר נחוץ בשיפור יעילות תפעולית ומזעור סיכונים ומניעת שריפות. התקנה של מנדף חיוניות כדי להבטיח שהמסעדה תתנהל באופן בטוח מפני נזקים או תקלות שעלולים לגרום לשריפה. יתרה מכך, התקנה ע"י צוות מקצועי יכולה לספק שקט נפשי. חשוב לציין שמערכת הפליטה חייבת לעמוד בכל תקני הבטיחות ובתקנה 1001 חלק 6. כך בעלי מסעדות שומרים על השקעתם ומבטיחים שהעסק עומד בתקנות הבטיחות, ובסופו של דבר מגנים על המסעדה, העובדים והלקוחות. בעל עסק חייב להבין, מנדף למסעדה מחיר משתנה בהתאם לגודל המטבח וכמות האוכל שהוא מספק. בנוסף תחזוקה שוטפת הינה קריטית לאורך החיים והיעילות של מנדפים למסעדות, ומונעת תקלות שעלולות לשבש את פעילות המסעדה ולגרור עלויות בלתי צפויות. תחזוקה כוללת בדיקת תעלות מנדפים, ניקוי המסננים ווידוא תקינות לוחות החשמל. פעולות יזומות אלו מאריכות את חיי מערכת היניקה, שומרות על יעילות,ה מפחיתות את צריכת האנרגיה והעלויות.
בדיקות למניעת שריפה
מנדפים מתוחזקים היטב מבטיחים סביבת עבודה בטוחה ע"י סילוק של העשן, שומנים וחלקיקים דליקים נוספים הנוצרים במהלך הבישול ומפחית את הסיכוי לשריפה. מערכות אלו, כוללות גלאי עשן, מתיזים עם חומר חונק אש, צינורות מים, דרישה למטפים במטבח ותאורת חירום, אמצעים אלה נועדו למנוע התפשטות אש ולהבטיח פינוי בטוח של הסועדים וצוות המטבח. בדיקות מערכות גילוי עשן, כוללת בדיקת מערכות גילוי אש, תקינות מטפים ושעון לחץ תקין, מתיזים לא סתומים, התקנת בלוני גז במיקום בטוח, חיישנים לזיהוי חום קיצוני ותקינות תאורת חירום. בדיקות אלה חיוניות להבטחת תפקודן בשעת חירום. בתחום הבטיחות במסעדות, בדיקת המערכות הן הכרחיות לגילוי מוקדם של שריפות ומניעתן. בדיקות תקופתיות מבטיחות שמערכות כיבוי אש תקינות ומסוגלות לעבוד בזמן אמת. בדיקות כלל המערכות ממזערות את הסיכון להתפשטות אש וגם מצילה חיי אדם. השקעה בבדיקות שגרתיות של מערכות כיבוי אש גילוי עשן במסעדות היא מחיר קטן לעומת היתרונות המשמעותיים של מניעת נזקים לרכוש והצלת חיים.
"בלקו מערכות" הפתרון המקיף
חברת "בלקו מערכות", המתמחה בהתקנת מערכות יניקה מתקדמות, מציעה ללקוחותיה שירות מקיף הכולל תכנון, התקנה ותחזוקה של מנדפים למסעדות. עם ניסיון רב בהכרת השטח, מחובתנו לשים דגש על שמירה ובטיחות ,אנו מתחננים באופן מדויק את בניית כלל המנדפים עם גישה נוחה וסנכרון מושלם לכך שהיה בתיאום עם מערכות כיבוי האש ולפי התקנים. מנדפים למסעדות הוא עניין מורכב ויש להקפיד על תקנות כיבוי האש לסביבת עבודה בטוחה.